Most már bérelheti is a Cortrium C3+ eszközt!

A folyamatos EKG rögzítés időtartama az eddig megszokott többszöröse, akár 1 hét is lehet.

A Cortrium C3+ felhelyezését követően lehetőség van arra, hogy akár egy héten keresztül rögzítsünk felvételeket.

A készülékbe épített akkumulátor teljesítménye elegendő erre az időszakra. Azonban a napi tisztálkodás idejére (napi fél- egy órás időtartamra) levett készüléket akár tölthetjük is ezidő alatt.

A kompakt szerkezet nem tartalmaz szabadon futó pácienskábelt.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Cortrium C3+ eszköz a világon a legkisebb kívül hordható EKG holter.

A Cortrium C3+ készüléket közvetlenül kell csatlakoztatni a testfelszíni elektródákhoz („EKG tappancsokhoz”), így kiküszöbölhető a hagyományos holter berendezéseknél eddig alkalmazott EKG kábelek minden hátránya: a beteg számára kényelmetlen viselet, a folyamatos használat során elkerülhetetlen sérülés, anyagfáradás, ami a regisztrátum minőségét rontja. A Cortrium C3+ a kompakt szerkezet ellenére kellően rugalmas, biztosítva ezzel a rögzítési pontok folyamatos mozgásának lekövetését.

A holter EKG készülék viselése soha nem volt még ilyen kényelmes: a tökéletes „anatómiai holttér”.

A Cortrium C3+ készüléket a sternum alsó harmada elé rögzítjük, így viselőjének a lehető legnagyobb mozgásszabadságot biztosítjuk.

Ezen kívül ebben a lokalizációban a készülék nem zavarja pl. egy hátizsák viselését, illetve az öltözködés terén sem kell kompromisszumot kötni, még egy elegáns női ruha is elegendő a készülék „elrejtéséhez”.

Hölgyek esetében célszerű a merevítő nélküli melltartó viselése, de a hagyományos melltartókosár sem szokott gondot okozni.

A Cortrium C3+ készülék felhelyezése során teljesen hétköznapi testfelszíni EKG elektródákat használunk.

A 24 óránál hosszabb EKG monitorozás kapcsán óhatatlanul fel kell tennünk a kérdést: A vizsgált személy bőre hogyan tolerálja az EKG elektródákkal a kontaktust? Más gyártókkal ellentétben a Cortrium C3+ hagyományos, univerzális elektródákkal („EKG tappancsokkal”) kerül felhelyezésre, így nem jelent gondot, hogy 1-2 naponta (vagy szükség szerint bármikor) a vizsgált személy rövid időre azokat levegye magáról, és így kényelmesen tisztálkodhasson, illetve a bőre regenerálódhasson. Más gyártóknál előfordul, hogy az EKG elektródákba speciális elektronikai megoldásokat építenek bele, ezért, ha azokat a monitorozás során le kell cserélni, az jelentős többlet költséggel jár.

A Cortrium C3+ készülék folyamatosan egyértelmű fényjelzésekkel ad információt a jelminőségről, így, ha a monitorozott beteg kellő körültekintéssel figyelemmel kíséri ezeket a jelzéseket, a regisztrátum minősége nagyon magas szinten tartható.

A Cortrium C3+ használata mellett nem jelent gondot a napi tisztálkodás.

A Cortrium C3+ nagyon könnyen lecsatlakoztatható az elektródákról, így a vizsgált alany kényelmesen lezuhanyozhat. Az előző pontban kifejtett érvek alapján az sem jelent problémát, ha ilyenkor magukat az elektródákat is eltávolítjuk, ezzel elkerülhető, hogy a bőr dekubitálódjon, irritálódjon. Ha fél-egy órán belül visszahelyezi a beteg a készüléket magára (ennek elsajátítása még az elektródák felhelyezésével együtt sem jelent gondot), a monitorozás nem szakad meg.

A regisztrált felvétel kiértékeléséhez kétféle lehetőség áll rendelkezésünkre.

Aki már foglalkozott 24 órás holter EKG regisztrátum nyers adatainak kiértékelésével az tudja, hogy időnként ez a folyamat nagyon idő- és energiaigényes a műtermékek „kigyomlálása” miatt. Egy több napos regisztrátum elemzése még nagyobb kihívást jelenthet. A Cortrium C3+ erre is kínál megoldást.

Magát a Cortrium C3+ készüléket egy ingyenesen letölthető szoftverrel (Apex) tudjuk programozni, amely tetszőleges számú számítógépre ingyen letölthető, így a készülék felhelyezése és levétele nem egyetlen számítógéphez kötött.

Az EKG monitorozás befejezését követően kétféle lehetőség közül választhat a kiértékelést végző orvos: Cortrium Apex teljeskörű riport, EDF formátum. Az EDF formátumban letöltött felvételt egy erre alkalmas programba betöltve lehet hagyományos módon kiértékelni függően az alkalmazott szoftvertől. Ebben az esetben a Cortrium C3+ eszközt vásárló sajátmaga szerzi be az EDF formátumú regisztrátum fogadására alkalmas programot.
A Cortrium C3+ készülék folyamatosan egyértelmű fényjelzésekkel ad információt a jelminőségről, így, ha a monitorozott beteg kellő körültekintéssel figyelemmel kíséri ezeket a jelzéseket, a regisztrátum minősége nagyon magas szinten tartható.

Cortrium Apex szoftver (automatikus teljeskörű riportolás)

A Cortrium C3+ készülékhez egy egyedülálló támogatás a teljeskörű kiértékelés is rendelhető.

A Cortrium Apex riportoló szoftver segítségével online automatikus kiértékelés is elérhető. Ehhez előzetes regisztráció szükséges, a leletek egy felhő alapú felhasználói fiókban bármikor, bárhonnan megtekinthetők. A teljeskörű riportolás opcionális, egy havidíjas szolgáltatás.

Ezt a megoldást főleg nem kardiológus (pl. háziorvos, sportorvos) kollégák számára javasoljuk, de hangsúlyozzuk, hogy a kiértékelés minősége kardiológusok számára is teljes mértékben kielégítő. Ezzel a szolgáltatással a kardiológus rendkívül sok időt és energiát spórolhat meg.

Letölthető univerzális EDF (European Data Format) formátum

Fontos újítás, hogy a regisztrátum a Cortrium C3+ készülékről letölthető univerzális EDF formátumban is.

Ez lehetővé teszi, hogy az adatokat veszteségmentesen tároljuk, ill. más – az EDF formátumon alapuló -kiértékelő szoftverrel feldolgozzuk.

A Cortrium C3 + készülék által rögzített jel élőben is ellenőrizhető

Még egy megoldással álltak elő a Dán fejlesztők!

A Cortrium C3+ eszköz használata során IOS (iPhone, iPad) és Android alapú mobileszközén a készülék által rögzített jel Bluetooth kapcsolattal élőben is megtekinthető.

Az ehhez szükséges Cortrium nevű alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból. Az alkalmazást az alábbi linkeken találja meg.

A Cortrium C3+ készülék üzleti szempontból is előnyös megoldás.

A hagyományos holter EKG készülékek esetében a készülék programozását és a regisztrátum kiértékelését ugyanazzal a keretprogrammal végezhetjük el, amit így a berendezés megvásárlásakor kötelezően szintén meg kell vásárolnia a felhasználónak, hiszen enélkül a holter felvevő nem működőképes.

Ezzel szemben a Cortrium C3+ esetében a készülék programozását egy bárki által ingyenesen letölthető keretprogrammal (Cortrium Apex) végezzük, ezáltal a berendezés megvásárlását követően a holter felvevő azonnal használatba helyezhető.

Az előző pontban részletezett Cortrium Apex riportoló online szoftver segítségével lehetősége van a felhasználónak arra, hogy egy kisebb rendszeres havi díj ellenében a kiértékelés megtörténjen, így a Cortrium C3+ megvásárlásakor nincs szükség arra, hogy jelentős összegért a kiértékelő szoftvert is kötelezően megvásároljuk.

Ezzel együtt természetesen adott a lehetőség saját használatú kiértékelő szoftver (Cardioline) megvásárlásására is. Összességében elmondható, hogy a Cortrium C3+ vásárlása, mint üzleti befektetés megtérülési ideje a hagyományos 24 órás holter EKG készülékeknél sokkal kedvezőbb a készülék jobb kihasználhatósága és az elinduláshoz elegendő alacsonyabb árfekvés miatt.

Most már bérelheti is a C3+ eszközt!

Annak érdekében, hogy a Nyugat-Európában már évek óta sikerrel alkalmazott Cortrium tartós Holter EKG készülék Magyarországon könnyebben kerüljön be a szakmai köztudatba, a gyártó bérleti lehetőséget biztosít Önnek.  A bérlet keretében Önnek nem kell beruháznia az eszköz árába, ez nagyban segíti cége likviditását. A bérleti időszak minimum egy évre szól, mely a bérleti időszak vége előtt kilencven nappal történő lemondásának hiányában automatikusan megújul.
Ha megtetszett Önnek és elégedett a Cortrium C3+ készülékkel, természetesen a bérleti időszakot követően megvásárolhatja azt. 

Összefoglalva

A Cortrium C3+ készülék kényelmes kialakítása és a felrögzítés lokalizációja alapján kiválóan alkalmas a tényleges hosszú távú, akár 1 héten keresztül végzett folyamatos, 3 csatornás EKG monitorozásra, hiszen a vizsgált alany számára a mindennapi életben gyakorlatilag semmiféle zavaró kellemetlenséget nem okoz. Az online elérhető kiértékelés lehetőséget biztosít arra, hogy a készüléket ne csak kardiológus szakorvosok, hanem más szakterületek képviselői is (pl. háziorvosok, sportorvosok) könnyedén használhassák (természetesen a végső leletezés és terápiás véleményezés kardiológus kompetenciája, de ez az elkészült lelet bemutatásával lehetségessé válik). A Cortrium C3+ tehát kedvező ár-érték aránnyal elegáns segítség a ritmuszavarok diagnosztikájában, különösen figyelembe véve a szakmai irányelvek legfrissebb ajánlásait is.

 

A Cortrium C3+ készülék ajánlásai.

A Cortrium C3+ EKG holtert szakorvosaink őszintén ajánlják kollégáiknak. Ajánlásuk alapja a napi használat során szerzett széleskörű tapasztalat. A folyamatos alkalmazás során igazolódott, hogy a dániai fejlesztők kiváló munkát végeztek. A gyártás során a nyugat-európai precizitás a készülék minden elemében megmutatkozik. A kidolgozás minősége, az alkalmazott anyagok és a kapcsolódó szolgáltatások, mint pl. a mobil eszközökön valós időben látható készülék által rögzített jel, vagy a teljes riportolást adó Cortrium Apex riportoló szoftverszolgáltatás mind azt bizonyítják, hogy a Cortrium C3+ EKG holter maradéktalanul megfelel a szakma által támasztott minden igénynek a 21. század techinkai színvonalán. A Cortrium C3+ készülék szabadalmaztatója és gyártója a dániai Cortruim ApS.

Szakorvosainkról Dr. Müller Gáborról és Dr. Szilágyi Attiláról az alábbi linkeken tájékozódhat:

Hívja még ma a Cortrium forródrótot a 06 30 279 0138 számon!